6 de des. 2012

LA CONSTITUCIÓ DEL 1978

Una Constitució creada al post-franquisme, per cobrir una transició sense que els d'abans s'emprenyessin, mai pot recollir l'estat de l'actual societat moderna, amb totes les seves influències i diferents territorialitats nacionals.

Si Europa hagués avançat en la seva integració política, ara no estaríem parlant d'això. Estaríem parlant d'un Estat Federal Europeu, amb totes les nacions reals que la integren i no només les que han sotmès a altres pobles mitjançant la força o aliances vergonyoses.

Malauradament "altres poders" controlen els destins de les nostres nacions, tant justes i representatives com l'espanyola, o la catalana, o la basca.

La Constitució, com està, ja només representa als polítics que la van fer però no a la Societat, ja que la majoria de la població actual no tenien ni l'edat per votar-la.

Com deia avui Cayo Lara, al mateix Senat espanyol: "Avui no tenim res a celebrar amb respecte la Constitució espanyola. Els que si tenen probablement quelcom a celebrar respecte a la Constitució son el banquers, els especuladors financers i els grans defraudadors."

És paper mullat que genera injustícies a dojo, malgrat els del PP es capfiquin en defensar-la com quelcom super-modern i vàlid per la Societat actual.

Aquest 34è aniversari, no és una celebració, sembla més be un funeral per a molts dels que pateixen l'actual situació i la desafecció identitària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

T'agrairia molt el teu comentari. Això m'ajuda a millorar i a cercar temes que puguin ser d'interès comú. Moltes gràcies.